Poistenie auta

Poistenie auta je nutnéZabezpečiť si auto alebo iné motorové či nemotorové vozidlo je samozrejmosť, hlavne v prípade, ak je nové. Ako roky jednotlivým dopravným prostriedkom pribúdajú, zabúdame na našu povinnosť a mnohokrát sa stane, že jazdíme na čierno. V tomto prípade bez poistenia auta, za čo hrozia vysoké pokuty. A nielen to, ak by ste nepoisteným prostriedkom spôsobili nehodu, všetky škody musíte hradiť z vlastných zdrojov. Preto je veľmi dôležité, aby ste si platnosť kontrolovali a zbytočne neriskovali.

Pokiaľ sa téme „poistenie auta“ venujete prvýkrát, možno tak úplne neviete, o čo ide, hoci vám predajca povedal, že si musíte uzatvoriť PZP. V prípade úplne nových vozidiel sa odporúča aj havarijné poistenie, ktoré nájdete na https://www.uzavripzp.sk/havarijne-poistenie/. To je však na inú tému. Poistenie auta je zabezpečenie vozidla akéhokoľvek druhu, ktoré získate v mnohých poisťovniach. Jeho podstatou je chrániť vaše pochybenie pri spôsobení škodovej udalosti alebo dopravnej nehody.

Konkrétne, ide o to, že poisťovňa vám pomôže vyplatiť materiálne, aj zdravotné škody, ktoré by ste mohli iným vašim vozidlom spôsobiť. Väčšinou to prebieha so spolufinancovaním a poistné krytie je skutočne vysoké, predstavuje až miliónové čiastky. No napriek tomu dúfame, že po ňom nikdy nebudete musieť siahnuť. Nájsť aká je cena poistenia auta cez Uzavripzp je jednoduché. Je povinné, ako sa to dozviete aj z webu slovensko.sk

Porovnanie cien online

Aby ste získali to najlepšie alebo najlacnejšie poistenie auta, nemusíte navštevovať rôzne poisťovne, ale porovnanie si môžete urobiť aj online. Je to veľmi pohodlný spôsob zisťovania vašich poistných možností. Navyše je nezáväzný, bezplatný a dostupný v akejkoľvek hodine, na akomkoľvek mieste. Pochopiteľne za predpokladu, že máte prístup na internet.

Online porovnanie ponúk a výpočet cien PZP, ale aj havarijného poistenia, funguje vďaka kalkulačke. Ide o elektronický nástroj, ktorý obsahuje databázu ponúk rôznych poisťovní. Na základe technických údajov poisťovaného vozidla vám kalkulačka rýchlo a presne vypočíta a zobrazí všetky vaše aktuálne poistné ponuky. Celý proces od vypísania technických parametrov až po zobrazenie výsledkov vám nezaberie viac ako 10 minút. Ešte rýchlejšie si ponuky poistenia auta zistíte, ak má kalkulačka možnosť zadať EČV vozidla. Vtedy sa jeho technické údaje vypíšu automaticky. Dopíšete už len také parametre, ktoré v technickom preukaze nie sú, teda napr. počet najazdených kilometrov, počet škodových udalostí atď.

Po zadaní všetkých potrebných údajov ich elektronicky odošlete a systém behom niekoľkých sekúnd vypočíta vaše ponuky a ukáže vám presné ceny poistenia auta. Jednoznačne uvidíte to, ktoré je najlacnejšie, ale aj to najdrahšie. Na preštudovanie ponúk máte času, koľko chcete. Nikto vás nebude súriť a vyvíjať na vás tlak, ako to je neraz v pobočkách hocktorej poisťovne. Veľkou výhodou online uzatvárania PZP a havarijného poistenia je aj to, že k ponuke sa môžete vrátiť neskôr. Nemusíte chodiť do pobočky poisťovne.

Online môžete poistiť aj iné dopravné prostriedky

Kedysi bolo využitie kalkulačky limitované len na osobné autá. Dnes si môžete online uzatvoriť poistenie nielen na auto, ale aj na ostatné povinné poistiteľné prostriedky. Ide napr. o:

  • nákladné vozidlá,
  • autobusy,
  • ťažké stroje,
  • motorky,

ale aj o nemotorové vozidlá ako:

Rýchle poistenie auta

Ak vás ale niektorá ponuka oslovila, veľmi rýchlo sa môžete dostať k poistnej zmluve. Opäť nemusíte nikam chodiť. Všetko prebieha v pohodlí domova, resp. z miesta, kde máte prístup na internet. Na vybranú možnosť kliknete. Budete vyzvaní dopísať niektoré osobné údaje, ako napr. mailová adresa, korešpondenčná adresa, číslo OP a VP atď. Spätne vám do mailovej schránky príde potvrdzujúca správa, ktorá bude obsahovať návrh poistnej zmluvy, faktúru na zaplatenie a dočasné karty (bielu a zelenú).

Aby bolo poistenie auta platné, karty z prílohy si vytlačte a noste pri sebe pri jazde vo vozidle, na ktoré sa vzťahujú. Platia však len 30 dní, preto zaplatenie faktúry zbytočne neodďaľujte. Do tej doby sú plne platné, no po nej PZP a havarijné poistenie zaniká. Naopak, čím skôr zaplatíte, tým skôr vám poisťovňa zašle originál doklady, ktoré budú platiť na dobu, akú ste si zmluvne dohodli.

Dnes už teda nemusíte riešiť, kedy stihnete zájsť do niektorej z poisťovní. Otváracie hodiny zvyknú byť veľmi obmedzujúce a pracujúcim ľuďom nevyhovujú. Vaše poistenie auta alebo iného prostriedku si vybavíte rýchlo a pohodlne vďaka online pripojeniu z hocikadiaľ.

Pridaj komentár